nieuws

Mogelijk meer budget Lakenhal Leiden

Architectuur

Als het aan het college van b en w ligt komt er meer budget beschikbaar voor museum De Lakenhal te Leiden. De aanbesteding van de renovatie en uitbreiding mislukte in eerste instantie omdat alle inschrijvers boven de beschikbare 16,6 miljoen boden. Dit moment werd aangegrepen om het ontwerp van Happel Cornelisse Verhoeven architecten opnieuw ter discussie te stellen. Wellicht komt aan deze discussie nu een einde.

Mogelijk meer budget Lakenhal Leiden

Eerder sprak wethouder van cultuur Robert Strijk over ‘optimalisaties en quick wins’ die de prijs van de bouwplannen zouden kunnen drukken. De gemeente is hierover met de meedingende aannemers in gesprek. Zij kijken nu waar zij hiervoor ruimte vinden in de offerte. Toch stelt de wethouder nu voor een extra bedrag van 190.000 euro per jaar te investeren, waardoor er miljoenen extra beschikbaar komen voor de verbouwing. Dit lijkt erop te wijzen dat de gehoopte besparingen niet zo snel worden gevonden.


Impressie interieur, Happel Cornelisse Verhoeven architecten

Haast geboden

Er is haast geboden bij de aanbestedingsprocedure. Vanwege de aantrekkende markt stijgen de prijzen in de bouw. Als het ontwerp weer ter discussie wordt gesteld betekent dit dat de totale bouwkosten dus verder zullen oplopen. Tevens staan al verschillende exposities gepland. Mocht de gemeenteraad instemmen met de extra investeringen dan kan de bouw in het najaar nog starten. De in 2018 geplande oplevering, naar het huidige ontwerp van Happel Cornelisse Verhoeven architecten, is dan nog steeds mogelijk.

Teruglezen: inschrijvers Lakenhal boven budget

Reageer op dit artikel