nieuws

BARCODE Architects ontwerpt The Muse in Rotterdam

Architectuur

BARCODE Architects ontwerpt The Muse in Rotterdam

The Muse gaat met een hoogte van 75 meter een opvallende verschijning vormen in de Rotterdamse binnenstad. De nieuwe woontoren, naar een ontwerp van BARCODE Architects, vormt een belangrijke schakel in de transformatie van het maritiem district. Op deze manier moet een aantrekkelijke woon- en werkomgeving ontstaan.

The Muse heeft een opvallende verschijningsvorm, die zich kenmerkt door het subtiel geknikte volume, waarmee de luxe woontoren zich onderscheidt van de andere hoogbouw in de Rotterdamse skyline. Tegelijkertijd zorgt BARCODE Architects ervoor dat het gebouw goed aansluit bij de andere bebouwing in het maritieme district. Met een levendige plint, die galeries en horecagelegenheden gaat huisvesten, versterkt het gebouw de uitstraling van de kade.

The Muse door Barcode Architects

De nieuwe woontoren bestaat voor de rest uit 94 middeldure en dure koopappartementen en een parkeergarage. Daarmee voorziet The Muse in de groeiende behoefte van de midden- en hoge inkomen om zich in de binnenstad van Rotterdam te vestigen. De architecten zorgen met de materialisering voor een luxe uitstraling. Dit wordt nog eens versterkt door de grote balkons, die uitzicht bieden over de stad en de Maas.

The Muse door Barcode Architects

De bouw van The Muse start begin 2017 en de oplevering staat voor eind 2018 gepland. 

Reageer op dit artikel