nieuws

Schmidt Hammer Lassen en Architectus transformeren biblioheek Melbourne

Architectuur

De bibliotheek van Victoria heeft het team Schmidt Hammer Lassen en Architectus geselecteerd voor hun transformatie. De bibliotheek uit 1854 is de oudste en meest bezochte (1,8 miljoen bezoekers en 3,3 miljoen online bezoekers) openbare bibliotheek van het land. Met de transformatie wil de staat het gebouw behouden voor toekomstige generaties.

Schmidt Hammer Lassen en Architectus transformeren biblioheek Melbourne

Schmidt Hammer Lassen en Architectus worden bijgestaan door Andronas Conservation Architects, Irwin Consult en Steensen Varming Engineers. Samen ontwerpen zij alle elementen uit de Vision 2020. Deze bevat de herontwikkeling en renovatie van de historisch Queen’s Hall, de entree aan de Russel Street van de bibliotheek en nieuwe onderwijsruimtes, ruimtes voor digitale media, tentoonstellingen, events en ondernemerschap. 

De eerste impressies worden eind van dit jaar of begin 2017 verwacht. Zoals de naam als doet vermoeden moet het hele project in 2020 zijn opgeleverd. 

Reageer op dit artikel