nieuws

VvdW – Transformatie de Meelfabriek Leiden

Architectuur

De monumentale Meelfabriek ‘De Sleutels’ in Leiden, de locatie van de Architect Business Lab op 23 juni, wordt getransformeerd. Het masterplan van de complete verbouwing is van Peter Zumthor. Na goedkeuring is de opdracht aan Bart Akkerhuis gegeven die van de oude fabriek de nieuwe lokale hotspot moet maken. Piet Oudolf zorgt voor het ontwerp van de tuin. In de VvdW een overzicht van de fabriek door de jaren heen. Wil je meedoen met de Architect Business Lab? Meld je dan aan via www.dearchitectbusinesslab.nl

VvdW – Transformatie de Meelfabriek Leiden

Het voormalige Molengebouw & Riffellokaal krijgen 27 lofts. Op de begane grond van beide monumentale gebouwen is ruimte voor bijzondere winkels en horeca. De nieuw te bouwen Singeltoren wordt 45 meter hoog en krijgt een moderne, strakke detaillering van beton, glas en aluminium voor de 32 appartementen die de toren gaat herbergen.

In het voormalige Silogebouw begint Arjen van den Hof van Vondel Hotels een hotel met negentig kamers. Het oude directiekantoor en poortgebouw worden geschikt gemaakt voor creatieve bedrijven. In het voormalige ketelhuis kunnen straks onder meer seminars, workshops en exposities plaatsvinden. Ook komt hier een intiem filmhuis.

 

Een video uit 2009 gemaakt door urbanexplorersPUNTeu

 

Reageer op dit artikel