nieuws

Transformatie Rotterdamse rivieroevers

Architectuur

De gemeente Rotterdam start met het programma Rivieroevers. Doel is de oevers van de Nieuwe Maas, de Rotte en de Schie tot verblijfsgebieden te transformeren.

Transformatie Rotterdamse rivieroevers

Hardlopen, beetje vissen, struinen door het groen, terrasje pikken of liggen in het gras: de Rotterdamse rivieren worden nog aantrekkelijker, natuurlijker en levendiger, aldus wethouder Joost Eerdmans (onder andere Buitenruimte). ‘In het coalitieakkoord hebben we ons voorgenomen de rivieroevers sterk te verlevendigen. Samen met partners, de Rotterdammer én ondernemers gaan we zorgen dat de rivieren veel meer gaan bieden. Rivieroevers horen ook bij onze stad. Als bewoners wil je vanaf de kade kunnen genieten van het water in de stad met de kinderen.’

Er komen nieuwe fiets-, wandel- en hardlooproutes langs de rivieren, zoals het Nieuwe Maasparcours. In de binnenstad worden de kades van de Rotte bij het Grote Kerkplein groen en aangesloten op de Delftse Vaart. In de Maashaven is al een getijdenpark aangelegd. Ook de buitenruimte rondom het oude Tropicanagebouw aan de Nieuwe Maas wordt heringericht.

Ook betrokken zijn Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat, de waterschappen, Wereld Natuur Fonds, Provincie Zuid-Holland, Groenservice Zuid-Holland, Stichting Plezierrivier de Rotte en het Nationale Deltaprogramma. Via het platform ‘Rotte café’ brengt Plezierrivier de Rotte ondernemende gebruikers met elkaar in contact. ‘Met hen zoeken we naar kansen en mogelijkheden om nog meer beweging in de Rotte te krijgen’, aldus de stichting.

Lees hier het complete rapport

Reageer op dit artikel