nieuws

Start selectieprocedure appartementencomplex Amstelkwartier

Architectuur

De selectieprocedure voor een appartementencomplex in Amstelkwartier is gestart. Om te zorgen voor een zo breed mogelijk woningaanbod in de wijk, worden koop-appartementen van gemiddeld 100m2 bruto vloer oppervlak op de markt gebracht. De gemeente zoekt een partij die het geplande programma van wonen, voorzieningen en parkeren kan ontwikkelen, financieren en exploiteren.

Start selectieprocedure appartementencomplex Amstelkwartier

De belangrijkste criteria voor deze selectieprocedure zijn de hoogte van de EPC-score en het bod op het optierecht. De uiterste datum van inschrijving is 10 juni 2016. Op 24 juni 2016 wordt bekend gemaakt met welke partij een optieovereenkomst wordt getekend, waarop deze partij 14 maanden de tijd heeft om het plan uit te werken en uiteindelijk de erfpachtaanbieding te tekenen. De selectiebrochure met alle voorwaarden is gepubliceerd op www.tenderned.nl onder “tender Optiecontract Blok 4G Amstelkwartier”.

Amstelkwartier

Amstelkwartier is onderdeel van het woon/werkgebied Overamstel. De unieke ligging aan de Amstel in de nabijheid van het centrum, de uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de aanwezigheid van cultuurhistorische elementen maakt deze nieuwe stadswijk een aantrekkelijk gebied voor woningbouw. Minstens zo belangrijk is het Park Somerlust. Samen met diverse horecagelegenheden en een haven is dit een aantrekkelijke verblijfsplek aan de Amstel.

Uiteindelijk komen in Amstelkwartier 3.000 woningen.

Reageer op dit artikel