nieuws

Render Ster van de Week: Woonhuis in Colombia door JMW

Architectuur

Laten we eerlijk zijn: elke architect houdt van mooie renderings. Los van alles wat kan en mag, tonen renderings ons hoe de wereld er idealiter uitziet. Meestal bevolkt met jonge blije mensen en designmeubels, bijna altijd badend in het zonlicht. Wat je er ook van vindt, renderen is een kunst. Elke vrijdag tonen we je de mooiste rendering van de week. Ditmaal selecteerden wij een woonhuis in Colombia. Ontwerper is Roel Bekkers van Architectenburo JMW uit Tilburg.

Render Ster van de Week: Woonhuis in Colombia door JMW

De ommuurde woning in de provincie Magdalena telt verschillende patio’s. De tuin is relatief klein, maar de bewoners kunnen dankzij de open opzet van de begane grond, het perceel in zijn totaliteit ervaren.

Vanaf straatniveau zijn naast de herkenbaar aanwezige entree twee abstracte slaapvolumes op de verdieping zichtbaar. De volumes zijn gescheiden door een dakterras en kunnen dankzij houten en geperforeerde aluminium lamellen gesloten of semitransparant worden gemaakt. Behalve dat ze de privacy van de bewoner waarborgen, beperken de lamellen ook de zoninstraling.

 Columbia Render Ster van de Week door JWM 

 Columbia Render Ster van de Week door JWM 

 Columbia Render Ster van de Week door JWM 

De slaapvolumes hebben een subtiel overstek aan straatzijde en zijn haaks geplaatst op het leefvolume. Dit deel wordt grotendeels op natuurlijke wijze van licht voorzien en kenmerkt zich door de materialen beton, glas en wit stucwerk. Houten accenten fungeren als tegenhanger en voegen warmte toe aan het totaalbeeld.

 Columbia Render Ster van de Week door JWM 

 Columbia Render Ster van de Week door JWM 

 Columbia Render Ster van de Week door JWM 

Om privacyredenen wilde de opdrachtgever niet dat de exacte plaats waar het huis komt te staan wordt vrijgegeven. Wanneer de woning precies wordt opgeleverd, is ook nog niet duidelijk, maar de architect verwacht volgend jaar.

 Columbia Render Ster van de Week door JWM 

 Columbia Render Ster van de Week door JWM 

 Columbia Render Ster van de Week door JWM 

 Columbia Render Ster van de Week door JWM 

Reageer op dit artikel