nieuws

Facelift voor alle Groninger stations

Architectuur

De wachtruimtes en bankjes op alle treinstations in de provincie Groningen worden verbeterd en grotendeels vervangen. Alle stations in Groningen krijgen hetzelfde soort meubilair als op station Groningen Europapark.

Facelift voor alle Groninger stations

ProRail begint dit jaar met de vervanging van het oude meubilair. Eind volgend jaar moeten alle oude wachtruimtes en bankjes in Groningen verbeterd en vervangen zijn. Op een aantal stations zijn de perrons te smal waardoor het oude meubilair blijft staan tot er een oplossing is gevonden voor de inpassing van het nieuwe meubilair. De nieuwe wachtruimtes zijn comfortabeler en beschermen beter tegen regen en wind.

Naast de verbetering en vervanging van de wachtruimtes zijn er meer fietsenstallingen bij stations gekomen en is het aantal P+R-voorzieningen uitgebreid. Ook hebben de stations dynamische reisinformatie gekregen.

De provincie Groningen stelt ruim drie miljoen euro beschikbaar voor de make-over van de stations. Ook ProRail neemt een deel van de kosten voor haar rekening.

Facelift Noordelijke Stations

De verbetering en vervanging van de wachtruimtes en bankjes op de stations maakt deel uit van het project Facelift Noordelijke Stations, waarin de provincie samenwerkt met ProRail, NS Stations, Arriva, gemeenten en de regio Groningen-Assen.

Reageer op dit artikel