nieuws

Eerste toren in Tokyo voor OMA

Architectuur

Er staat al zoveel hoogbouw in Tokyo dat het bijna raar is dat OMA nu pas een toren aan de skyline mag toevoegen. De Toranomon Hills Station Tower maakt deel uit van een grote gebiedsontwikkeling in Central Tokyo. De toren bestaat uit retail, kantoren en appartementen en een verhoogd park. Het park linkt de verschillende groengebieden in de buurt aan elkaar, waaronder de geliefde voetgangerszone Shin Tora Dori.

Eerste toren in Tokyo voor OMA

OMA’s ontwerp maakt onderdeel uit van de nieuwe internationale zakenwijk, die in totaal uit drie torens bestaat. De wijk moet het gebied transformeren in een levendig, goed toegankelijke buurt die internationale bedrijven aantrekt.

De toren van OMA vervult een sleutelfunctie in het gebied, aldus OMA-partner Shohei Shigematsu. “De centrale as” van de activiteiten in de buurt loopt door de plint van het gebouw, waarna hij verticaal verder loopt om het gebouw heen. Hierdoor wordt de activiteit over een groot gebied uitgestraald.

 

De “toranomon hills station tower” moet opgeleverd zijn in 2022/ Een deel moet al klaar zijn in 2020, tijdens de Olympische spelen.

 Een video-impressie van de buurt, met een prominente plek voor de toren van OMA.

Reageer op dit artikel