nieuws

Diederik Dam – Marathoninterview 02

Architectuur

In de transformatieopgave is interieur van groot belang. Aan interieurs worden nieuwe eisen gesteld, samenhangend met de manier waarop mensen hiervan gebruik willen maken. Hoe vertalen ontwerpers en architecten dit in hun werk? Hoe werken ze met elkaar samen? Over deze vragen spreken Harm Tilman en Anne van der Zwaag op 12 februari op de beurs OBJECT met 10 inspirerende architecten en ontwerpers. In een serie van 10 berichten stelt de Architect hen aan u voor. Vandaag aflevering 2: Diederik Dam

Diederik Dam – Marathoninterview 02

Een interieur in transformatie vereist nauwe samenwerking tussen architectuur, interieurarchitectuur en design. Architect Diederik Dam heeft daar een sterke opvatting over. Zijn bureau doet veel uiteenlopende opdrachten op het terrein van transformatie, waarbij comfort ongeacht de functie een belangrijk doel is. Interieur speelt in deze opgave een grote rol. In zijn ogen spannen ontwerpers zich in voor tijdloze elegantie en deze vormgeven. Samenwerking is daarbij key. Zoals interieurarchitecten integratie met architectuur nastreven, dienen productontwerpers hun design gedienstig te maken aan interieur.

 Transformatie en Interieur - Diederik Dam

In de transformatie van de optiebeurs naar het NRC gebouw heeft Diedrik Dam de gesloten gevels vervangen door grote, transparante glasvlakken. Het gebouw maakt de werkprocessen van een landelijke krant zichtbaar in de stad

 Transformatie en Interieur - Diederik Dam

In het gebouw ligt op de begane grond een Grand Café dat open is voor het publiek vanaf het Rokin. In deze ruimte is met behulp van glazen stroken in de vloer van de kantoorvide een zicht gecreëerd op de kantoorvloeren van de krant

 

 Transformatie en Interieur - Diederik Dam

De werkplekken zijn flexibel ingericht en staan dankzij de glazen gevel in direct contact met de stad

Plaats en tijd

Het marathoninterview ‘Transformatie en interieur’ vindt plaats op vrijdag 12 februari 2016 van 13 tot 16 uur op het Cruiseschip SS Rotterdam, 3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam. Harm Tilman en Anne van der Zwaag spreken met Joost Ector en Diederik Dam over transformeren, met Saskia Simon en Job Floris over inrichten, met Charlotte Ernst en Jeroen Musch over stedelijk gebruik, met Rolf Bruggink en Vincent Taapken over ontwikkelen en met Simone Post en Pieter Stoutjesdijk over samenwerken.

Wil je er ook bij zijn? Meld je dan nu aan en maak kans op een gratis toegangskaart.  

 

Reageer op dit artikel