nieuws

Beoordelingscommisie Blauwe Kamer Jaarboek 2016 bekend

Architectuur

Vorige week zijn de namen van de commissie bekend gemaakt die oordeelt over de projecten en studies die in het Blauwe Kamer Jaarboek worden geplaatst. Het Jaarboek toont een overzicht van de mooiste actuele plannen, projecten en studies in beeld, aangevuld met essays over de belangrijkste ontwikkelingen en tendensen in de stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Beoordelingscommisie Blauwe Kamer Jaarboek 2016 bekend

Een onafhankelijke en jaarlijks wisselende commissie verzorgt de selectie. Dit keer is gekozen voor  Guido Wallagh (INBO), Marco Vermeulen (Studio Marco Vermeulen), Annemiek Rijckenberg (zelfstandig adviseur), Jeroen Zuidgeest (MVRDV) en Blauwe Kamer-redacteur Marc Nolden (Freelandschap).

Zij zullen elk vanuit hun eigen expertise en visie op de vakgebieden zo’n 150 plannen beoordelen, om uit te komen bij zo’n 20 plannen voor het boek. Het Blauwe Kamer Jaarboek Landschapsarchitectuur en stedenbouw verschijnt eind november 2016.

Inzenden

Ontwerpers, opdrachtgevers en ontwikkelaars die werkzaam zijn op het vlak van stedenbouw en landschapsarchitectuur worden uitgenodigd om hun beste plannen, projecten en studies uit de periode 2015-2016 (t/m maart) in te sturen.

De inzendingen dienen dinsdag 12 april 2016 binnen te zijn op het secretariaat. Kijk op www.blauwekamer.nl voor de voorwaarden en het inschrijfformulier.

Reageer op dit artikel