nieuws

Transformatieplein en de G4 Gemeenten

Architectuur

De vier grote steden (G4), Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht hebben zich verbonden aan het Transformatieplein van BIM Media op de komende PROVADA. De gemeenten gaan een bemiddelende rol spelen in het genereren van plannen voor leegstaand vastgoed binnen hun gemeentegrenzen. Gerenommeerde architectenbureaus zullen in de vorm van pitches op het Transformatieplein hun ideeën en plannen voor leegstaand vastgoed presenteren.

Transformatieplein en de G4 Gemeenten

BIM Media, uitgever van de Architect, Vastgoedmarkt en Cobouw organiseert voor de vierde keer tijdens de Provada (7 tot en met 9 juni, RAI Amsterdam) het Transformatieplein. Doelstelling van het Transformatieplein is om marktpartijen in het vastgoed en architecten met elkaar te verbinden. Voor het eerst hebben de grootste gemeenten, de G4, zich verbonden aan dit evenement.

 Transformatieplein 2015

Voor architectenbureaus is deelname aan het Transformatieplein een uitgelezen kans om zich gedurende drie dagen te presenteren aan een breed vastgoedpubliek. Tijdens de vorige editie  presenteerden KCAP, Kraaijvanger Architects, Mei Architecten en Van Aken Architecten zich op het Transformatieplein.

 Transformatieplein 2015

Net als bij de voorgaande editie van Transformatieplein, zal adviesbureau Fakton een  ondersteunende rol bieden aan de architectenbureaus. Daarmee krijgen de projecten en ideeën niet alleen een eerste haalbaarheidstest, maar is ook al een financieel plaatje te schetsen. Fakton inventariseert het door de gemeenten voorgedragen vastgoed en beoordeelt het op bouwkundige, sociaal geografische en financiële aspecten. Die informatie vormt – samen met een projectbezoek – voor de architecten een basis om realistische plannen te schetsen.

Transformatieplein 2015

 

 

Reageer op dit artikel