nieuws

Tender woongebouw Steigereiland Amsterdam

Architectuur

De gemeente Amsterdam is een selectieprocedure begonnen voor het Sluishuis op het Steigereiland in IJburg. De stad wil er een groot en markant woongebouw realiseren.

Tender woongebouw Steigereiland Amsterdam

Het Sluishuis moet de toekomstige entree van IJburg worden. De gemeente wil een groot en markant woongebouw in het water met daaromheen varende woonschepen. Bij het Sluishuis is kwaliteit het belangrijkste criterium. Daaronder valt het architectonisch ontwerp, duurzame concept en het programma.

Tot 5 april 2016 kunnen marktpartijen aan de voorselectie meedoen. Hieruit worden vier partijen geselecteerd voor de definitieve selectie. Het Steigereiland is het experimentele eiland van IJburg en bestaat uit contrasterende buurten, die alle op eigen wijze het contact met het water zoeken en elkaar ook weer versterken. Kenmerkend daarvoor zijn verschillende vormen van wonen op het water en zelfbouw. Het Sluishuis aan de Haringbuisdijk staat op de overgang van de verschillende werelden (stad en IJmeer) en maakt het Steigereiland (bijna) helemaal af, aldus Amsterdam.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

 

Reageer op dit artikel