nieuws

Stadsappartementen in oude huishoudschool Leiden

Architectuur

De oude huishoudschool in Leiden gaat een nieuwe fase in. Het gebouw wordt van schoolgebouw getransformeerd naar zestien stadsappartementen. Het ontwerp is van Locus architecten en Flinterdiep architectuur.

Stadsappartementen in oude huishoudschool Leiden

In het rijksmonument komen veertien appartementen variërend in oppervlakte van 77 m2 tot 152 m2. Twee appartementen worden aanzienlijk groter. Keystone Vastgoed realiseert een zevenkamerappartement van 317 m2 en een zeskamerappartement van 194 m2 voorzien van een lift, eigen dakterras en trappenhuis. De woningprijzen liggen tussen 255.000 euro en 1,55 miljoen euro vrij op naam.

Locus stadsappartementen huishoudschool 

De ruimtelijke kwaliteit van de oude huishoudschool moet na de verbouwing naar appartementen tot z’n recht komen met overvloedig daglicht en de royale ruimte. De binnentuin wordt weer in oude glorie hersteld. De bouwstart is voorzien in oktober 2016, de verwachte oplevering is medio 2017.

 

Reageer op dit artikel