nieuws

Simone Post – Marathoninterview 04

Architectuur

In de transformatieopgave is interieur van groot belang. Aan interieurs worden nieuwe eisen gesteld, samenhangend met de manier waarop mensen hiervan gebruik willen maken. Hoe vertalen ontwerpers en architecten dit in hun werk? Hoe werken ze met elkaar samen? Over deze vragen spreken Harm Tilman en Anne van der Zwaag op 12 februari op de beurs OBJECT met 10 inspirerende architecten en ontwerpers. In een serie van 10 berichten stelt de Architect hen aan je voor. Vandaag aflevering 4: Simone Post

Simone Post – Marathoninterview 04

Sinds 1846 creëert het merk Vlisco gekleurde batikdoeken die vooral populair zijn in Centraal en West Afrika. De complexen en traditionele productietechniek en de hoge maatstaven die het merk aanlegt, zorgen ervoor dat aan het eind ervan het proces veel stoffen bij het afval belanden. Na uitvoerig onderzoek gaf Simone Post nieuw leven aan dit bijzondere restmateriaal door er een reeks interieurproducten van te maken.

Met vouwen en laser snijden creëert ze panelen met patronen waarmee je ruimtes kunt indelen en accenturen. Andere misprints zijn verwerkt in cirkelvormige tapijten of omgevormd tot meubelbekleding. Dankzij de eindeloze kleurcombinaties ontstaat iedere keer een uniek product. Op deze manier krijgt afval een werkelijke waarde.

Simone Post Transformatie en Interieur

Plaats en tijd

Het marathoninterview ‘Transformatie en interieur’ vindt plaats op vrijdag 12 februari 2016 van 13 tot 16 uur op het Cruiseschip SS Rotterdam, 3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam. Harm Tilman en Anne van der Zwaag spreken met Joost Ector en Diederik Dam over transformeren, met Saskia Simon en Job Floris over inrichten, met Charlotte Ernst en Jeroen Musch over stedelijk gebruik, met Rolf Bruggink en Vincent Taapken over ontwikkelen en met Simone Post en Pieter Stoutjesdijk over samenwerken.

Wil je er ook bij zijn? Meld je dan nu aan en maak kans op een gratis toegangskaart.  

Reageer op dit artikel