nieuws

Render Ster van de Week – Mille Arbres

Architectuur

Laten we eerlijk zijn: elke architect houdt van mooie renderings. Los van alles wat kan en mag, tonen renderings ons hoe de wereld er idealiter uitziet. Meestal bevolkt met jonge blije mensen en designmeubels, bijna altijd badend in het zonlicht. Wat je er ook van vindt, renderen is een kunst. Elke vrijdag tonen we je de mooiste rendering van de week. Dit keer het plan van Sou Fujimoto Architects en Manal Rachdi voor Mille Arbres, het gebouw met de 1000 bomen.

Render Ster van de Week – Mille Arbres

Het ontwerp Mille Arbre, een multifunctioneel gebouwencomplex met op het dak 1000 bomen, heeft de prijsvraag Reinventing Paris gewonnen. Het Parijse stadsbestuur wil het project van 550 miljoen laten realiseren.

Dat schrijft de Franse krant Le Figaro op zijn website. Het ontwerp van de Japanse architect Sou Fujimoto en de Parijse architect Manal Rachdi is uitverkoren uit 372 projecten. Het complex, op een driehoekige plint in de vorm van een schip, telt 127 woningen, een viersterrenhotel met 250 kamers, 27.000 vierkante meter kantoorruimte en op de achtste verdieping een tuinterras, restaurants en een compleet bos. De locatie van het geplande gebouw is aan de 16-24 avenue Pershing et Avenue de la Porte de Ternes in het 17e arrondissement vlakbij het Palais des Congrès de Paris. 

Mille Arbres-Render Ster van de Week - Fujimoto-Rachdi

 Mille Arbres-Render Ster van de Week - Fujimoto-Rachdi

Mille Arbres-Render Ster van de Week - Fujimoto-Rachdi

Mille Arbres-Render Ster van de Week - Fujimoto-Rachdi

Mille Arbres-Render Ster van de Week - Fujimoto-Rachdi

Mille Arbres-Render Ster van de Week - Fujimoto-Rachdi

Mille Arbres-Render Ster van de Week - Fujimoto-Rachdi

Mille Arbres-Render Ster van de Week - Fujimoto-Rachdi

Mille Arbres-Render Ster van de Week - Fujimoto-Rachdi

Reageer op dit artikel