nieuws

Render Ster van de Week – Bibliotheek in Bulgarije

Architectuur

Laten we eerlijk zijn: elke architect houdt van mooie renderings. Los van alles wat kan en mag, tonen renderings ons hoe de wereld er idealiter uitziet. Meestal bevolkt met jonge blije mensen en designmeubels, bijna altijd badend in het zonlicht. Wat je er ook van vindt, renderen is een kunst. Elke vrijdag tonen we je de mooiste rendering van de week. Ditmaal de inzending van TheeAe uit Hong Kong voor een bibliotheek in Varna, Bulgarije.

Render Ster van de Week – Bibliotheek in Bulgarije

TheeAe heeft hun inzending voor de competitie voor een nieuwe bibliotheek in Varna, Bulgarije bekend gemaakt. De prijsvraag vroeg om ontwerpen die de zes regionale bibliotheken combineert op een locatie. Het voorstel van TheeAe focust op de zonering van de locatie. Het schuine dak leidt het zonlicht naar beneden naar de omliggende gebouwen.

 

De boeken worden opgeslagen in op ongeveer 5000 vierkante meter rondom het gebouw. Hiervan ligt 80 procent op de vijfde verdieping. De overige boeken zijn verticaal opgeborgen op een transparante opslagkern die van buitenaf zichtbaar is. Hiermee presenteren de boeken zich als het ware aan het publiek.

Render Ster van de Week - Bibliotheek in Bulgarije door TheeAe LTD 

De rest van het gebouw is bekleed met horizontale witte metalen vinnen, die ‘willekeurig’ lijken te zijn verdeeld. Maar de vinnen zijn meer dan een aangebracht gevelbekleding. Zij zijn naar de zon te draaien waarmee ze werken als zonwering.

Render Ster van de Week - Bibliotheek in Bulgarije door TheeAe LTD

Render Ster van de Week - Bibliotheek in Bulgarije door TheeAe LTD

DDe ondergrondse ruimte is aangesloten op een opslag die de bezoekers kunnen beleven bij het langsrijden en parkeren van de auto’s. De begane grond, eerste verdieping en tweede verdieping bieden huisvesting aan een lobby, de entree, de conferentieruimte en personeelskantoren. De opslag heeft een aparte toegang.

Render Ster van de Week - Bibliotheek in Bulgarije door TheeAe LTD

Render Ster van de Week - Bibliotheek in Bulgarije door TheeAe LTD

Render Ster van de Week - Bibliotheek in Bulgarije door TheeAe LTD

Reageer op dit artikel