nieuws

Plan voor Parkhuis Cool in Rotterdam

Architectuur

Van Bergen Kolpa Architecten heeft tekeningen gepubliceerd van de 70 meter hoge woontoren Parkhuis Cool in Rotterdam.

Plan voor Parkhuis Cool in Rotterdam

Parkhuis Cool komt op de hoek van de Schiedamse Vest en Schiedamsesingel en gaat 105 tot 120 huurappartementen van 60 tot 110 m2 herbergen. In de plint komen stedelijke voorzieningen zoals een urban espressobar, een galerie en woon-werk units. Grote gezinswoningen en herenhuizen liggen direct ontsloten vanaf de straat aan de zijde van het park ’t Landje. Daarboven bevinden zich een serie trapsgewijs oplopende parkappartementen die kunnen beschikken over grote, riante terrassen.

Parkhuis Cool Rotterdam door Van Bergen Kolpa Architecten 

In de hoger gelegen woningen zorgen half inpandige gelegen buitenruimtes voor een beschutte vorm van wonen. Op de topverdiepingen komen stadskantoren en hotelkamers die een een panoramisch uitzicht krijgen over de stad.

Parkhuis Cool Rotterdam door Van Bergen Kolpa Architecten 

De identiteit van het gebouw wordt mede bepaald door het gemeenschappelijk gebruik van de natuurlijke energiebronnen zoals zon- en windenergie, natuurlijke luchtcirculatie, warmte-uitwisseling en het hergebruik en zuivering van (grijs)water. 

Parkhuis Cool Rotterdam door Van Bergen Kolpa Architecten 

Reageer op dit artikel