nieuws

Philips Lighting transformeert tot woongebouw

Architectuur

In het oude kantoorpand van Philips Lightning in Eindhoven worden 616 appartementen gerealiseerd die voor een periode van zes tot twaalf maanden verhuurd gaan worden aan vooral expats, starters en promovendi. De verbouwing is een ontwerp van Diederendirrix Architecten.

Philips Lighting transformeert tot woongebouw

 

Het gebouw is in drie fases gebouwd in de jaren zeventig en tachtig als hoofdkantoor voor de lichtdivisie van Philips. Het telt na een jaar strippen en bouwen straks 567 lofts en 49 penthouses in grootte variërend van 38 tot 69 vierkante meter en ze worden van mei tot juli 2016 opgeleverd.

De vier meter hoge, smalle lange appartementjes worden gemeubileerd opgeleverd. Op het dak zijn 49 nieuwe iets grotere appartementen met slaapkamer en balkon en gebouwd. De gemeubileerde zelfstandige woningen worden verhuurd voor een periode van zes tot twaalf maanden en kosten tussen 524 euro en 700 euro per maand.

Tussen de vleugels komt een publieke passage die het nieuwe Emmapark verbindt met de noordzijde. Op de begane grond is ruimte voor onder meer een supermarkt en koffiebar. Aan de noordzijde van het Philips Lightinggebouw komt de eveneens door diederendirrix ontworpen woontoren Onyx. 

Bron: Eindhovens Dagblad

Reageer op dit artikel