nieuws

Madrid Rio van West 8 internationaal onderscheiden

Architectuur

Madrid Rio, het door West8 aangelegde park is in Amerika onderscheiden met de 12th Veronica Rudge Green Prize in Urban Design van de Harvard University, School of Design.

Madrid Rio van West 8 internationaal onderscheiden

Het project, een ontwerp van West8 Architecten en de in in Madrid gevestigde bureaus Ginés Garrido of Burgos & Garrido, including Porras & La Casta, Rubio & Álvarez-Sala, kreeg de prijs voor de zorgvuldige planning en uitgevoerde infrastructuren. ‘De mate waarin het project gebruik maakt van de nieuwe aangelegde infrastructuur biedt de stad de kans om te herstellen van de verstedelijking. Een waardevol voorbeeld voor de hedendaagse verstedelijking wereldwijd.’ Zo sprak juryvoorzitter Rahul Mehrotra, hoogleraar Urban Design en Planning aan de Harvard GSD.

Het project wordt belicht tijdens een tentoonstelling die tot 18 maart is te zien.

 

Reageer op dit artikel