nieuws

Liag architecten transformeert Tapijnkazerne

Architectuur

LIAG architecten is via een Europese aanbesteding geselecteerd voor de transformatie van de voormalige Tapijnkazerne in Maastricht.

Liag architecten transformeert Tapijnkazerne

De Tapijnkazerne is sinds 1 oktober 2013 eigendom van de Universiteit Maastricht, provincie Limburg en de gemeente Maastricht. Het gebied wordt openbaar park en de gebouwen worden bestemd voor onderwijs en onderzoek. De zichtlijnen van de orthogonale paviljoenstructuur van het voormalig kazerneterrein zijn uitgangspunt geweest van het ontwerp.

LIAG transformeert Tapijnkazerne

Door een verlaagd verbindingsgebouw blijven deze zichtlijnen behouden. Dit verbindingsgebouw fungeert als plint voor alle gebouwen. De horeca is centraal geplaatst. Deze verbindt de verschillende gebouwen met elkaar. Ook het park in het noorden en de tuin in het zuiden worden door de horeca aan elkaar gekoppeld. Glooiingen in het landschap zorgen ervoor dat de publieke buitenruimte doorloopt naar binnen en hierdoor met de groene parkengordel van Maastricht verbonden wordt.

LIAG transformeert Tapijnkazerne 

Reageer op dit artikel