nieuws

Entreegebouw Keukenhof bereikt hoogste punt

Architectuur

Het door Mecanoo architecten ontworpen entreegebouw voor de Keukenhof heeft onlangs zijn hoogste punt bereikt. Na oplevering in het voorjaar van 2017 heeft de mooiste lentetuin van de wereld daarnaast ook een parkeerterrein waar 4500 auto’s en 1000 touringscars kunnen parkeren. Dit voorjaar wordt het parkeerterrein al in gebruik genomen.

Entreegebouw Keukenhof bereikt hoogste punt

Het transparante entreegebouw door Mecanoo functioneert als een toegangspoort met veel bezoekersfaciliteiten, ruimte en groen. Het opengewerkte dak is een diagonale houten constructie met brede overspanning om ruimte te bieden aan een groot aantal bezoekers. Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, baksteen en koper sluit het gebouw naadloos aan op de omgeving.

Het gebouw, deels twee laags, is 100 bij 30 meter en wordt eind juni 2016 opgeleverd. Het biedt op de begane grond alle bezoekersfaciliteiten als informatiebalie, kassa, restaurant, souvenirshop, toiletvoorzieningen.

Entreegebouw Mecanoo_Keukenhof Foto: Laurens Lindhout

Projectgegevens

Van Wijnen uit Dordrecht is de bouwkundig aannemer. De (dak)constructie speelt een beeldbepalende rol. IMd uit Rotterdam ontwierp een houtconstructie met een overspanning tot 25 meter. Schulte Lestraden uit Lisse is elektrotechnisch aannemer en Vink Installatie Groep uit Roelofarendsveen levert de installaties. AW Groep uit Lisse legt het parkeerterrein aan.

Reageer op dit artikel