nieuws

Dutch Windwheel, Siemens en Huawei

Architectuur

Het cirkelvormige duurzaamheidsicoon in de haven van Rotterdam heeft er twee opmerkelijke samenwerkingspartners bij: technologieconcerns Siemens en Huawei. Ze sluiten zich aan bij AM, Koninklijke BAM Groep, Deltares, Dura Vermeer en Eneco die zich al eerder verbonden aan het project. Deze bedrijven tekenden begin dit jaar een intentieverklaring om samen te werken aan de transitie naar een schone digitale economie.

Dutch Windwheel, Siemens en Huawei

The Dutch Windwheel moet verrijzen in de Merwe Vier haven, een gebied dat de komende jaren wordt ontwikkeld voor nieuwe ondernemingen. De instellingen en bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het door Doepel Strijkers ontworpen duurzaamheidsicoon hebben zich tot doel gesteld om diverse nieuwe ontwikkelingen op het gebied van water, energie en bouwtechnologie te onderzoeken voor toepassing in het gebouw.

Smart grids

Een van de doelstellingen is ook, om te onderzoeken hoe het windwiel deel kan uitmaken van smart grids. In het havengebied zijn immers genoeg bedrijven die te maken hebben met warmte- en energieoverschotten. In dat licht zijn Siemens en Huawei logische samenwerkingspartners: beide bedrijven hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het ontwikkelen van technieken voor smart cities.

Reageer op dit artikel