nieuws

VvdW – Anatomisch Theater in Museum Boerhaave

Architectuur

De Video van de Week is gewijd aan het ontwerp van het Anatomische Theater in Museum Boerhaave. Het belevingsontwerp van Tinker imagineers uit Utrecht ontving onlangs de Britse Design Week Award. Daarnaast is bij de Amerikaanse Spark Expierence Awards, de hoogste notering ‘spark’ aan het project toegekend.

In het Anatomisch Theater krijgt het publiek in een zes minuten durende audiovisuele voorstelling een spectaculaire introductie op zes eeuwen wetenschap en daarmee tegelijkertijd een introductie op het museum.

Geïnspireerd door de beroemde anatomiecolleges in de 17de eeuw neemt het publiek net als toentertijd plaats in de houten banken van het theater. Vervolgens komt het ‘Theatrum Anatomicum’ tot leven met behulp van video mapping op wanden, plafond en het lichaam op de snijtafel in het midden. Ondergedompeld in de show ervaren bezoekers de verwondering en nieuwsgierigheid die wetenschappers van alle tijden heeft gedreven.

 

Reageer op dit artikel