nieuws

Vijf finalisten voor Design Contest

Architectuur

De vijf finalisten van de Volkskrant Design Context zijn bekend. De wedstrijd is door de Volkskrant, Pastoe en de Dutch Design Week uitgeschreven tijdens de laatste designweek in Eindhoven. In deze jaarlijkse terugkerende wedstrijd worden jonge ontwerpers uitgedaagd een vraag te beantwoorden van grote, gerenommeerde productiebedrijven. Pastoe stelde dit jaar de vraag: “Wat is de kast van de toekomst?’

Vijf finalisten voor Design Contest

Pastoe zoekt in de Volkskrant Design Contest naar een innoverend ontwerp voor de kast van de toekomst. Een concept dat de huidige functionaliteit ter discussie stelt en deze zo aanpast dat de relevantie van de kast onmiskenbaar blijft. Wellicht voegt de uitkomst van deze wedstrijd een nieuwe categorie toe in de wereld van meubels en interieur.

De eerste ronde is onlangs afgerond. Een vierkoppige jury heeft vijf finalisten uitgekozen. De jury staat onder leiding van designcriticus Jeroen Junte en is aangevuld met Francine Houben (architect), Richard Hutten (industrieel ontwerper) en Rudy Stroink (directeur van Pastoe).

De vijf finalisten zijn:

– Mike Vincent uit Rotterdam met In de kast (openingsbeeld). De kast wordt een app. Altijd bij je en altijd toegankelijk. Je archief niet in een onpersoonlijke Dropbox, maar een mooi vormgegeven kast.

 Pastoe_deVolkskrant_Contest_Leven_de_Kast

– Liesbeth Rabbinge uit Rotterdam met Levendekast. Ander materiaalgebruik dat reageert op veranderingen in gebruik en omgeving. Maken van stemming met organische veranderingen. Dit maakt de kast tot een interessant object.

 Pastoe - deVolkskrant_Contest_Stefan_Theunissen_Multicloset

– Stefan Theunissen uit Arnhem met Multicloset. Een kast die in allerlei vormen kan worden uitgewerkt. voor de mobiele mensen met steeds andere (woon)ruimten. Hij kan hoog, of breed.

 Pastoe - de Volkskrant Contest - Robert Bronswasser - Plank

– Robert Bronwasser uit Amsterdam met Plank. De kast van de toekomst is een plank. Wat je op een kast zet, is net zo belangrijk als wat er in gaat. Een modulair concept dat individuele samenstelling mogelijk maakt.Pastoe Volkskrant Contest Humus Chanel Kapitanj
– Chanel Kapitanj uit Embourg (BE) met Humus – Dat enkele baken aan de muur. De kast teruggebracht tot een minimalistisch en praktisch instrument terwijl het materiaal ook interessant is.

Tweede ronde

De finalisten hebben tot 12 februari de tijd om hun ontwerp uit te werken tot een prototype. In dit proces worden ze begeleid door de Creatief Directeur van Pastoe, Joost van der Vecht. De ontwerpen worden daarna online tentoongesteld waardoor het publiek tot 12 maart kan stemmen op hun favoriet. De wedstrijd heeft zowel een jurywinnaar als een publiekswinnaar. De jurywinnaar krijgt als onderdeel van de presentatie van Pastoe op de Salone del Mobile ruimte om zijn ontwerp te vertonen en een 1/1 pagina groot interview in de Volkskrant.

Reageer op dit artikel