nieuws

Transformatie Zandkasteel Amsterdam

Architectuur

Het huidige hoofdkantoor van ING Amsterdamse Poort, in de volksmond Het Zandkasteel, wordt door OVG Real Estate, G&S Vastgoed en met de gemeente Amsterdam getransformeerd. Het ontwerp voor de transformatie wordt in nauwe samenwerking met de oorspronkelijke architect Max van Huut gerealiseerd. De huidige kantoorgebouwen, het voormalige hoofdkantoor van KBB,worden gesloopt en vervangen door een energiezuinig en technologisch intelligent kantoorgebouw. Het nieuwe hoofdkantoor van ING wordt ontwikkeld in een campusstijl en zal gerealiseerd worden aan de Frankemaheerd.

Transformatie Zandkasteel Amsterdam

 

Na ING’s verhuizing van de Amsterdamse Poort naar het nieuwe hoofdkantoor zal een consortium van G&S Vastgoed, VolkerWessels en OVG Real Estate de Amsterdamse Poort transformeren van kantoren naar een multifunctioneel programma met voornamelijk woningen.

Met de totale transitie wordt 65.000 m2 kantoor onttrokken en wordt tevens een grote impuls aan de leefbaarheid in Amsterdam-Zuidoost gegeven. Er komen ruim 500 appartementen en in aanvulling daarop diverse (maatschappelijke) voorzieningen.

De realisatie van de nieuwbouw aan de Frankemaheerd staat gepland vanaf de tweede helft van 2016. ING zal het nieuwe hoofdkantoor in 2019 betrekken waarna direct met de transformatie van de Amsterdamse Poort zal worden gestart.

Het kantoorgebouw is gebouwd als hoofdkantoor van NMB-bank (later gefuseerd met Nationale Nederlanden tot ING) en in 1987 opgeleverd. Het gebouw bevatte 52.000 m2 kantoorruimte en 28.000 m2 parkeer- en overige ruimten.

Bron:Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel