nieuws

Bouwstart Brede School Kerckebosch Zeist

Architectuur

Van Hoogevest Architecten maakte in 2012 het ontwerp voor de Brede School Kerckebosch in Zeist. Een financiële tegenvaller zorgde voor vertraging in de aanbesteding waardoor een aanpassing in het ontwerp nodig was. Maar nu is het dan toch zover dat de bouw gestart kan worden van de Brede School.

Bouwstart Brede School Kerckebosch Zeist

De nieuwe Brede School Kerckebosch komt op de voormalige locatie van de Montessorischool. In het ontwerp van Van Hoogevest Architecten komen de locaties van de Damiaanschool en de Montessorischool samen. KMN Kind & Co verzorgt er de opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Naar verwachting is de bouw van de Brede School en de buitenruimte eind 2016 gereed.

De brede school is één van de vernieuwingen in de wijk Kerckebosch. De gemeente Zeist en woningcorporatie Seyster Veste werken samen met andere ontwikkelaars aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen, zoals de brede school, komen in een bosrijke wijk waarin 800-1000 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Seyster Veste de Wijkontwikkelingsmaatschappij (Wom) Kerckebosch BV op.

Reageer op dit artikel