nieuws

BNA en BNI samen in Amsterdam

Architectuur

Met ingang van 1 juli is de bni ook te vinden in Huys Azië aan de Jollemanhof in Amsterdam, het pand waar ook de BNA, NVTL, BNSP en NL ingenieurs onderdak hebben. Volgens BNA-voorzitter Fred Schoorl wordt met de vestiging van het bni in hetzelfde pand de afstand tussen beide organisaties letterlijk en figuurlijk verkleind.

 

Jeroen van Dijk, voorzitter bni zegt over de aanstaande verhuizing: ”De verhuizing zorgt ervoor dat alle branches in het ruimtelijk ontwerpend domein nu met elkaar de werkvloer delen. We hopen hiermee een vergaande samenwerking te stimuleren en zo beter in staat zijn de bni voor de toekomst te vertegenwoordigen. Onze ambitie is ‘Ontwerpend Nederland’, een gezamenlijk proces naar meer kracht en eenheid. In ieder geval heeft het de potentie een krachtig platform te kunnen worden met behoud van een ieders identiteit en kwaliteit.”

Organisaties die op Jollemanhof 14 zijn gevestigd:
•    BNA – Branchevereniging voor Nederlandse architectenbureaus
•    NVTL – Belangenvereniging voor tuin- en landschaparchitecten
•    BNSP – Beroepsvereniging van Nederlandse Stedenbouwkundigen en Planologen
•    NLingenieurs – Branchevereniging van advies-, management-, en ingenieursbureaus
•    Per juli 2016: bni – Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten

 

 

Reageer op dit artikel