nieuws

REX verkozen boven Gehry

Architectuur

Architectenbureau REX uit New York is gekozen om een ontwerp te maken voor het WTC in Lower Manhattan in de Big Apple. Het bureau kreeg de voorkeur boven Frank Gehry’s gestapelde box-ontwerp.

REX verkozen boven Gehry

REX versloeg met de benoeming Studio Henning Larsen Architects en UNStudio in de zoektocht naar de opvulling in het masterplan van Daniel Libeskind.

“We wilden iets dat simpel, elegant en tijdloos is te maken’ zegt REX oprichter Joshua Prince-Ramus tegen de New York Times. “We zijn in staat om het project terug te brengen tot de essentie van wat het moet zijn geweest.”

WTC New York REX

In eerste instantie werd Gehry gekozen voor het ontwerp van het 7432 vierkante meter culturele centrum, The Performing Arts Center in het WTC. Zijn ontwerp werd in 2014, na tien jaar er aan gewerkt te hebben, officieel afgekeurd. In een reactie zei Gehry “Ik ga niet door wanneer ik niet gewenst ben.”

Het bijgestelde budget voor het ontwerp bedraagt nu 200 miljoen dollar, de helft van het oorspronkelijk gereserveerde bedrag voor het ontwerp van Gehry. Het budget kan onder invloed van sponsorbedragen of andere fondswervingen nog toenemen.

Bron: Dezeen.com

Reageer op dit artikel