nieuws

Nominaties Abe Bonnemaprijs bekend

Architectuur

Michiel Riedijk, Jo Janssen, Ronald Schleurholts, Dick van Wageningen en Bastiaan Jongerius zijn genomineerd voor de Abe Bonnema Architectuurprijs 2015. De jury vindt dat hun inzendingen het begrip ‘dialoog’ op originele, prikkelende en vernieuwende wijze gestalte geven.

Nominaties Abe Bonnemaprijs bekend

De architecten werden respectievelijk genomineerd met Rozet (Arnhem), Treebeek Centrum fase 1 (Brunssum), Cacaofabriek (Helmond), Nationaal Militair Museum (Soest) en Kaasmakerij De Tijd (Westbeemster).

 

Rozet door Neutelings Riedijk Architecten

De jury bestaat uit Frans Evers, Koen van Velsen, Marijke Martin, Nynke-Rixt Jukema, Edwin Oostmeijer en Marjolein van Eig. Zij koos de nominaties uit meer dan 60 gebouwen die in de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd. Het jaarthema is Dialoog. Een weloverwogen en tegelijk eigenzinnige dialoog, zowel met de gebouwde omgeving als met het gangbare typologische, materiaal-technische en stilistische repertoire, is volgens de ir. Abe Bonnema Stichting een opvallend kenmerk van Bonnema’s oeuvre.

 

Treebeek door Jo Janssen Architecten

De bekendmaking en prijsuitreiking vindt plaats op 1 december in het Rijksmuseum. Alle genomineerden zullen dan hun project toelichten. Ook wordt de Abe Bonnemalezing uitgesproken door Rijksbouwmeester Floris Alkemade.

 

Cacaofabriek Helmond door architectenbureau cepezed

De winnaar ontvangt een geldbedrag van 50.000 euro. De tentoonstelling van inzendingen voor de Abe Bonnema Architectuurprijs is van donderdag 3 december 2015 tot en met zondag 3 januari 2016 te bezichtigen in het Fries Museum in Leeuwarden.

 

Het Nationaal Militair Museum door Felix Claus Dick van Wageningen Architecten

Reageer op dit artikel