nieuws

Michelangelo’s huis in Toscane te koop

Architectuur

Michelangelo’s huis in Toscane is te koop. En trouwens ook een huis door Frank Lloyd Wright in Chicago. Niemand wil het hebben, schijnbaar, want de vraagprijs is al twaalf keer verlaagd, van meer dan een miljoen dollar naar 750.000 dollar nu.

Michelangelo’s huis in Toscane te koop

Soms zit er wel eens iets interessants tussen je spam. Een voorbeeld daarvan is wat mij betreft de nieuwsbrief van toptenrealestatedeals.com: een website die zich specialiseert in ‘ condo’s’ met een verhaal. Het buiten van Beckham staat er naast het huis van Arthur Holden en een optrekje in de buurt van de Thunderbird Country Club, waar menig Amerikaans president graag een potje golfde.

Momenteel in de aanbieding

 

Frank Lloyd Wright ontwierp twee huizen voor boekenliefhebber George Madison Millard en zijn vrouw Alice. Het tweede huis (1923), in Pasadena (California), is het beroemdst geworden. Dit huis staat ook bekend als het Millard huis en als ‘ La Miniatura’. Nu te koop staat het eerste huis voor de Millards (1906). Dit staat in de Highland Park community in Chicago en is in 1982 opgenomen in de U.S. National Register of Historic Places.

En dan, Michelangelo. De beroemde kunstenaar en architect (1475 – 1564) kocht in 1549 een villa in Toscane, tussen Florence en Siena. Hij heeft hier enige tijd gewoond en de villa is 300 jaar in bezit gebleven van zijn familie. De huidige eigenaar heeft het prachtige gebouw, dat onder meer een toren bezit waar vanuit je kunt uitkijken over het Toscaanse land, volledig gerestaureerd. Het staat te koop voor 7,5 miljoen euro.

 

 

Reageer op dit artikel