nieuws

Auping van Odette Ex wint ARC15 Interieur Award

Architectuur

Ex Interiors heeft met het interieur voor Koninklijke Auping in Deventer de ARC15 Interieur Award in de wacht gesleept. De jury looft de manier waarop Odette Ex erin is geslaagd een interieur te ontwerpen dat de bedrijfsprocessen bij Auping duurzaam ondersteunt. Gisteren overhandigde juryvoorzitter haar de prijs tijdens het ARC15 Awards feest in Dordrecht. Ex Interiors was genomineerd samen met het interieur van Tichelaar door Monadnock, het Botel in Amsterdam door MMX en Jord den Hollander en Shop 03 in Amsterdam door i29.

De ARC15 Interieur Award wil de werelden van ontwerp, opdrachtgeverschap en productvormgeving dichter bij elkaar brengen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een in Nederland of België gerealiseerd interieurproject dat zich onderscheidt door een geslaagde synthese van gebruik, techniek en esthetiek. Bij de beoordeling van de ingezonden projecten staan innovatie en professionaliteit voorop.

Menselijk inzicht

De jury sprak lovend over het menselijke inzicht van Odette Ex. Ze overtuigde haar opdrachtgever dat zelfs de mooiste loopbrug ter wereld directie en personeel van Auping niet nader tot elkaar zou brengen. De oplossing lag volgens haar in een prachtige, gezellige kantine in het hart van de fabriek waar iedereen van kan genieten.

Vakmanschap

Daarnaast gaf de jury hoog op over het vakmanschap van Ex Interiors. Met een betrekkelijk gering budget bereikte ze in het kantoordeel oplossingen die het interieur op een hoger niveau hebben gebracht. Haar betrokkenheid keert tot in de kleinste details terug.

Auping van Odette Ex wint ARC15 Interieur Award 

Betekenis

Juryvoorzitter Diederik Fokkema vertelde dat de jury op zoek was geweest naar een architectuur die vooral betekenisvol is. De jury kwam aan de ene kant abstracte, bijna kunstzinnige installaties tegen en aan de andere kant met vintage spullen ingerichte decors, maar kwam uit op iets wat daar tussen in zit. Het winnende ontwerp is volgens hem op een geloofwaardige manier functioneel, is een duurzame oplossing en biedt een passende beleving.

Kracht inzendingen

In de ogen van juryvoorzitter Diederik Fokkema laat de ARC15 Interieur Award zien hoe breed en sterk het vakgebied is. Van kookeiland tot compleet restaurant, van torenslaapkamer tot ziekenhuis, alles passeerde de revue. De inzendingen tonen aan dat ieder gebouw zonder interieur zielloos is.

Samenstelling jury

De jury van de ARC15 Interieur Award bestond uit Diederik Fokkema (voorzitter, Fokkema Partners), Emilie Escher (Financieel Dagblad), Roger Haan (interAlter), Brechje van der Velden (Allen Overy LLP) en Harm Tilman (secretaris, de Architect).

Eerdere winnaars

De ARC15 Interieur Award is dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Vorig jaar is de prijs toegekend aan het interieur van De Rozet in Arnhem door het collectief deMunnik-deJong-Steinhauser en Merk X. De jaren daarvoor wonnen Happel Cornelisse Verhoeven met het Noord-Hollands Archief en PUUR interieurarchitecten met universiteitsrestaurant Lodewijk in Utrecht.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel