nieuws

Parkeergarage P&R Zutphen

Architectuur

MoederscheimMoonen bouwt begin 2016 in opdracht van Continental Car Parks een parkeergarage bij het centraal station in Zutphen. De garage krijgt een capaciteit van 375 parkeerplaatsen en een fietsenstalling met 652 plaatsen.

Parkeergarage P&R Zutphen

De nieuwe parkeergarage heeft de uitstraling van een pakhuis met twee wokkelvormige hellingbanen. Op de gevel wordt de stadsplattegrond van Zutphen weergegeven. Aan de zijde waar de parkeergarage aansluit op het openbaar gebied wordt een grote fietsenstalling gepositioneerd.

Gezien het gebruik van de parkeergarage, zowel overdag als ’s nachts, is er door MoederscheimMoonen  veel aandacht besteed aan het gevoel van een aangename en veilige omgeving. De gevel wordt continu verlicht met ledverlichting. De parkeergarage is ontworpen met de mogelijkheid tot uitbreiding in toekomst.  

Reageer op dit artikel