nieuws

Nieuwbouw De Punt Amsterdam Nw West opgeleverd

Architectuur

Langs de Osdorperban in de wijk De Punt in Amsterdam-Nieuw-West is de nieuwbouw van 84 sociale huurwoningen, 20 koopwoningen en 8 vrije kavels gereed. Boparai Associates liet zich voor het ontwerp inspireren op de architectuurstijl van de Bossche School.

Nieuwbouw De Punt Amsterdam Nw West opgeleverd

De nieuwbouw is in de plaats gekomen van gesloopte portieketageflats van Ymere met sociale huurwoningen. Die waren technisch verouderd en voldeden niet meer aan de woonwensen van deze tijd. Het grootste deel van de bewoners in de 84 sociale huurappartementen en eengezinswoningen zijn huurders uit de gesloopte huurwoningen. Zij hebben nu hun intrek genomen in een grote, nieuwe en comfortabele woning.

 Woningbouw De Punt Amsterdam West door Boparai Architecten opgeleverd

Bossche School

Architectenbureau Boparai Associates heeft de nieuwbouw ontworpen. Het ontwerp is geïnspireerd op de architectuurstijl van de ‘Bossche School. Een herkenbare en tijdloze architectuurstijl met warme baksteen en hout. Alle woningen hebben een buitenruimte in de vorm van een terras, balkon of tuin. De woningen zijn gebouwd door bouwbedrijf De Nijs die ook andere nieuwbouwwoningen in De Punt heeft gebouwd.

Woningbouw De Punt Amsterdam West door Boparai Architecten opgeleverd

Gemengde wijken

Ymere staat voor gemengde wijken. Daarom hebben we in De Punt naast sociale huurwoningen ook koopwoningen gerealiseerd. Ook zijn er 16 vrije kavels verkocht, waarvan er 8 zijn opgeleverd. De laatste 8 worden naar verwachting eind 2015 opgeleverd.

Woningbouw De Punt Amsterdam West door Boparai Architecten opgeleverd

Vernieuwing De Punt

De afgelopen jaren heeft Ymere samen met het stadsdeel de wijk De Punt vernieuwd. Een groot deel van de verouderde portieketageflats is vervangen door nieuwe eengezinswoningen en appartementen. In totaal zijn er nu ruim 200 nieuwe woningen gebouwd. Ook de bestaande woningen in de buurt en de tuinen zijn door Ymere opgeknapt. Naast de woningen is door het stadsdeel de openbare ruimte in de Punt vernieuwd met nieuwe bomen, groenstroken, planten en bestrating.

Reageer op dit artikel