nieuws

Neutelings Riedijk ontwerpt ZIL Tower

Architectuur

Neutelings Riedijk is geselecteerd voor het ontwerp voor de nieuwe ZIL Tower van de gelijknamige fabriek aan de kade van de Moskva. Het project beslaat een grootte van 39.000 m2 en een hoogte van 75 meter. De locatie ligt op 5 kilometer afstand van het historische centrum van Moskou.

Neutelings Riedijk ontwerpt ZIL Tower

 

Het nieuwe gebouw bestaat uit vijf aaneengesloten woontorens op de top van een drie verdiepingen hoog openbaar plintgebouw. In de plint komen winkels, spa en restaurantfaciliteiten. De gevel heeft een opvallend tektonische oppervlak bestaande uit diamantvormige, staal/glas elementen.

Het plintgebouw is georganiseerd rond een centrale binnenplaats die is bedekt met een glazen koepel. Het gebouw komt naast het park nabij de nieuwe belangrijkste boulevard van de stad die grenst aan het toekomstige Hermitage museum.

Het ZIL Tower Project is een opdracht van de LSR Group, Rusland’s grootste projectontwikkelaar. Neutelings Riedijk werkt samen met de Russische architecten en planners Project Meganom de ontwerpers van het 65 ha grote masterplan voor de ZIL locatie.

Reageer op dit artikel