nieuws

Flexibele en demontabele demonparkeergarage

Architectuur

Op dit moment zijn er 1 miljard auto’s op de wereld en waarschijnlijk wordt dit in de nabije toekomst zelfs 2 miljard. Los van andere problemen die dit geeft ontstaat ook een parkeerprobleem, elke auto gebruikt gemiddeld 2,5 parkeerplek (een thuis, een op kantoor en een bij het winkel- of sportcentrum). Wel is het aanneembaar dat we in ons in de toekomst verplaatsen in zelfrijdende auto’s, dit kan in steden leiden tot een krimp van het aantal auto’s van 65 procent. Om de auto’s te stallen heeft Kraaijvanger Architecten samen met MPCFlexParking en Prana Consult een schaalbare en verplaatsbare parkeergarage ontwikkeld.

Flexibele en demontabele demonparkeergarage

Door de toepassing van aluminium is de realisatie ervan sneller, flexibeler en duurzamer dan alle bestaande bouwsystemen van beton en/of staal. Door de speciale coating afkomstig uit de offshore-industrie is de constructie minimaal even brandwerend als een traditioneel bouwmateriaal.

Parkeergarage Kraaijvanger 

Het demontabele en lichtgewicht karakter van het parkeersysteem heeft vele voordelen. Zo kunnen garages gemakkelijk worden uitgebreid of verplaatst. Het systeem is hierdoor ook heel geschikt om tijdelijk in te zetten tijdens grootschalige evenementen als de Olympische Spelen of de Wereldtentoonstelling. Ook kan de garage dankzij het geringe gewicht worden geplaatst op bestaande gebouwen of garages. Bij een bouwhoogte van enkele verdiepingen is een fundering meestal onnodig. Ook is het mogelijk het  systeem tot vier lagen op drijvende pontons te bouwen.

Parkeergarage flexibel demontabel 

Wanneer blijkt dat een parkeergarage overtollig is, dan kan de constructie tevens andere functies onderbrengen, zoals studentenwoningen, winkels en kantoren. Indien het systeem niet wordt hergebruikt dan kan de constructie worden omgesmolten naar het ruwe materiaal.

Reageer op dit artikel