nieuws

CityHub opent zijn deuren in Amsterdam Oud-West

Architectuur

Dit weekend (30 oktober) opent CityHub zijn eerste vestiging in de Bellamystraat in Amsterdam Oud-West. Met 50 futuristische slaapunits, een ‘digital first’ lobby en een app die reizigers wegwijs maakt in de stad speelt de organisatie in op de behoefte van de travel savvy generatie Y. Amsterdam heeft hiermee de primeur van het ‘hotel van de toekomst.’

De nieuwe reiziger is iemand tussen de 20 tot 35 jaar, maakt gebruik van digitale tools waarmee zij hun ontdekkingstocht door een stad of gebied personaliseren met tips van inwoners of andere ‘ervaringsdeskundigen’. Ze zijn 24/7 verbonden en verwachten informatie on-the-go. CityHub heeft deze wensen omgezet in een complete reiservaring en combineert privacy en hotelcomfort met het communitygevoel en de betaalbaarheid van een hostel.

In Amsterdam Oud-West zijn door Studio Überdutch (interieurontwerp & vormgeving hubs) samen met Mulderblauw Architecten (transformatie en gevelontwerp) in een industriele loods van 600 m2 vijftig strak vormgegeven prive slaapunits, genaamd hubs gemaakt. Elke hub is uitgerust met een comfortabel tweepersoonsbed, WiFI en te personaliseren mood lighting en muziek streaming systemen. Aan de ruime hal met hubs grenst de CityHub ‘hangout’, waar reizigers elkaar kunnen ontmoeten en met behulp van een persoonlijk RFID polsbandje eigenhandig kunnen inchecken en de bar bedienen. Mulderblauw Architecten heeft de gevel en transitie van het pand voor haar rekening genomen)

Gasten krijgen daarbij de beschikking over de CityHub app, een interactieve travel guide die tips voor activiteiten en evenementen verstrekt. Daarnaast geeft hij antwoord op vragen van de reizigers en deelt ervaringen van de overige gasten via een chatbox.

CityHub is een initiatief van studievrienden Sem Schuurkes (32) en Pieter van Tilburg (29). De jonge ondernemers stelden zich als doel de traditionele hotelervaring beter te laten aansluiten bij de huidige tijdsgeest en technologische mogelijkheden.

De Hubs (voor twee personen) zijn vanaf 50 euro per nacht te boeken via www.cityhub.com

Reageer op dit artikel