nieuws

BOEi koopt rijksmonument De Westhal in Ede

Architectuur

De organisatie BOEi en Grondbank Bennekomseweg Ede (een samenwerkingsverband van AM en ASR Vastgoed Ontwikkeling) hebben de koopovereenkomst getekend voor het voormalig fabrieksgebouw De Westhal op het ENKA-terrein te Ede.

De Westhal is een rijksmonument met een oppervlakte van 8.800 m2. Als nieuwe bestemming komt er in de hal met opvallende sheddaken een ‘fiets experience center’ genaamd De Fietser. In dit gebouw, opgezet door de Accell Groep worden geen fietsen verkocht. Wel is het mogelijk fietsen te testen op een baan van een halve kilometer. Daarnaast komt er een museum over fietsen in Nederland en een locatie voor fietsverhuur.

De Westhal maakt deel uit van de herontwikkeling van het historische voormalige ENKA-bedrijfsterrein, die al enkele jaren gaande is. Door restauratie en herbestemming van het gebouw dat is gebouwd in 1928 wordt de herinnering aan het industriële verleden levend gehouden en toegankelijk gemaakt. De komst van De Fietser brengt de Rijksmonumentale Westhal na jaren leegstand weer tot leven. Het behoud van het industrieel erfgoed en de realisatie van een publiekstrekkende functie op deze locatie is een belangrijke impuls voor de gebiedsontwikkeling op het omliggende ENKA-terrein.

Bron:Vastgoedmarkt/de Gelderlander

Reageer op dit artikel