nieuws

West8 winnaar in Changing Course Competitie

Architectuur

De internationale ontwerpcompetitie Changing Course heeft de winnaars bekend en de lange termijn visie voor behoud van de Mississippi Delta bekend gemaakt. De winnaars zijn Baird and Associates, Studio Misi-Ziibi en team Moffatt & Nichol bestaande uit West8 en LSU-CSS met het plan The Giving Delta.

West8 winnaar in Changing Course Competitie

De ontwerpen van de winnende teams zijn uitgegaan van een 100-jarige visie waarin het potentieel van de landbouwgrond rond de Mississippi is opgenomen maar waarin ook rekening is gehouden met industrie, overstromingen en duurzame ontwikkelingen van de bewoners van de staat Louisiana.

Mississippie2 door West8 In tegenstelling tot andere kuststeden die te maken hebben met oprukkend water heeft Louisiana de mogelijkheid om de Mississippi beheersbaar te laten overstromen waardoor ruimte ontstaat voor landbouw en woningbouw. Hiermee wordt een van de meest kostbare econimische zones van de Verenigde Staten beschermd.

De nieuwe langetermijnvisie is nodig omdat de afgelopen 100 jaar bijna 1900 vierkante mijl van de wetlands van Louisiana zijn verdwenen. Dit komt neer op een stuk grond ter grootte van een voetbalveld dat elk uur verdwijnt in de oprukkende getijden van de rivier. In dit tempo is in 2100 de beschermde kust verdwenen. De oplossingen van de winnende teams zijn gefocust op de rivier in het zuiden van New Orleans.

Mississippie_West8

Team Moffatt Nichol samen met West8 en LSU-CSS werkten in hun winnende ontwerp nauw samen met DeltaRe, Riverine, Estuarine en Delta Enginners Scientist.

In hun ontwerp hanteren zij vijf strategieën die het gebied de komende 100 jaar moeten beschermen:
– Breng de jaarlijkse rivier-activiteiten in kaart en maak hiervoor een lange termijn aanpassing
– Zorg voor een verschuiving van het overstromingsgebied waardoor je hierop controle kan uitoefenen
– Verplaats de monding van de rivier meer landinwaarts
– Investeer in havens en scheepvaart voor een goed werkende delta
– Link de infrastructuur van de omliggende woongemeenschappen in een veerkrachtig netwerk

 Mississippie

Reageer op dit artikel