nieuws

Nieuw stadion San Diego Chargers van Populous

Architectuur

San Diego Chargers, spelend in de NFL (de Amerikaanse Football League) krijgen een nieuw stadion. Voor het ontwerp is de bekende stadionbouwer Populous ingeschakeld. Het concept bestaat uit een sculpturale gevel met een kinetisch scherm dat meebeweegt met de wind. Oplevering wordt verwacht in 2019.

Nieuw stadion San Diego Chargers van Populous

De gevelbekleding in het ontwerp van Populous bestaat uit metalen platen die scharnierend langs de bovenzijde meebewegen in de wind. Symbolisch bedoeld als de beweging van de oceaan. Openingen in de bekleding maken uitzicht op de oceaan mogelijk.

Nieuw stadion San Diego Chargers_Populous

Nieuw stadion San Diego Chargers_Populous

Nieuw stadion San Diego Chargers_Populous

Het publiek bereikt het stadion via verschillende ingangen. Er komt een skatepark en een nieuw openbaar vervoerstation waarmee de fans op een efficiënte manier het stadion kunnen betreden.

Nieuw stadion San Diego Chargers_Populous

Nieuw stadion San Diego Chargers_Populous

Of het stadion er ooit komt is nog maar de vraag. De belastingbetalers worden geacht bijna een derde van de bouwkosten (ongeveer 1 miljard euro) op te brengen. In januari wordt hierover tijdens een speciale verkiezing gestemd.

Reageer op dit artikel