nieuws

Zorgvuldig proces is leidend

Architectuur

Soms zijn de doelstellingen van de opdrachtgever ten aanzien van techniek en ruimtelijke wensen te ambitieus wat het beschikbare budget betreft. Dit was het geval in Amsterdam, waar de UvA een opdracht uitschreef om een bibliotheek, restaurant en computerzaal om te vormen tot een Library Learning Center.

Zorgvuldig proces is leidend

Puur interieurarchitecten kreeg de opdracht, omdat ze niet met een eindbeeld kwam, maar een aantal knelpunten aanwees en een werkwijze voorstelde waarmee de verbouwing tot een goed einde kon worden gebracht. In het zorgvuldige proces is veel overleg met de opdrachtgever en de adviseurs gevoerd. Het resulteerde in een vanzelfsprekende vormgeving op elk niveau. 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel