nieuws

Voormalig postkantoor wordt bibliotheek

Architectuur

“Het wordt een prachtige moderne bibliotheek met vele mogelijkheden”. Architectenbureau Rijnboutt mag het postkantoor aan de Utrechtse Neude transformeren tot bibliotheek, versmarkt, café en een ‘Stadstudiehuis’. Dat heeft de gemeente Utrecht bekendgemaakt. Het pand moet in 2017 in gebruik worden genomen.

Voormalig postkantoor wordt bibliotheek

Het voormalige postkantoor dateert uit 1924 en is ontworpen door architect J. Crouwel. Vier jaar geleden ging het dicht. Het is eigendom van projectontwikkelaar ASR. Het monumentale bouwwerk was al eerder in beeld als potentiële bibliotheek. Die plannen gingen niet door vanwege de hoge kosten, maar hieraan is inmiddels een mouw gepast.

 Rijnboutt Bibliotheek Neude Utrecht

Rijnboutt Bibliotheek Neude Utrecht

Behalve een bibliotheek krijgt het gebouw in het ontwerp van Rijnboutt ook horeca- en winkelruimte. De transformatie kan rekenen op grote steun vanuit de bevolking. Vorig jaar werden ruim 14.000 handtekeningen opgehaald van voorstanders van de verbouwing.

 Rijnboutt Bibliotheek Neude Utrecht Rijnboutt Bibliotheek Neude Utrecht

Rijnboutt Bibliotheek Neude Utrecht

Reageer op dit artikel