nieuws

Transformatieplein 2015 – Van leegstand naar succes

Architectuur

Cobouw, Vastgoedmarkt en de Architect houden van 2 tot en met donderdag 4 juni op de vakbeurs Provada het Transformatieplein. Het event biedt een scala aan activiteiten rond kansrijk leegstaand vastgoed. Zo pitchen architecten transformatievoorstellen voor zes transformatieprojecten. Deze lichtten zij op de beurs toe.

Transformatieplein 2015 – Van leegstand naar succes

De komende dagen houden wij je op de site en de sociale media via twitter Harm Tilman of Gerben van Dijk zoveel mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en het laatste nieuws. 

Dag 1:

Op dag 1 is de officiële opening van de beurs door Harm Tilman en Gerben van Dijk, voorzitter H-team. In de ochtend is de eerste projectpitch van KCAP Architects & Planners over kansrijk leegstaand vastgoed in Rotterdam, waaronder de Coolsingel nummer 6.

KCAP_Voorstel voor de Coolsingel
In de pitch van KCAP voor de Coolsingel veel hoogbouw

Vervolgens is er in de ochtend een pitch van JHK, FlexForward en Mei Architecten over de Prinsenpoort I, II III.

Prinsenpoort Ziegler Prinsenpoort volgens Ziegler | Branderhorst

Nog voor de lunch is de stemming en presentatie van de genomineerde projecten van de WPM Groep/Vastgoedmarkt StiB Award.

 Overtoomse Veld Transformatieplein Een uitstapje naar KliQ Wonen in het Overtoomse Veld, een transformatie in uitvoering door Heyligers.

Op het middagprogramma staat de Westersingel in Rotterdam. Kraaijvanger, Heyligers design + projects, Ziegler/Branderhorst en Studio Hartzema geven hun mening over de kansen van dit project.

Aan het eind van dag 1 zijn de terugkoppelingen van  de expertboards over de eerder gepitchte projecten.

Nieuwsoverzicht dag 1:

 – Amsterdam biedt ruimte aan nieuwbouw en transformatie
Debat over margedruk: ‘Hogere gemiddelde winstmarge nodig’

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel