nieuws

Tesla en BMW kruipen in de meterkast

Architectuur

Het thuis opwekken van zonne- en windenergie laat in Nederland nog geen grootschalige doorbraak zien. Dit is te wijten aan de beperkte zonuren en de onregelmatige windkracht. Het opslaan van thuis opgewekte energie zou een oplossing zijn. Autofabrikanten Tesla en BMW komen met een oplossing .

Dankzij de ontwikkeling van huisaccu’s wordt het thuis opwekken van stroom interessanter. De accusystemen fungeren als opslag en back-up voor als de natuurlijke energiebron het laat afweten. Tesla en BMW gaan hun kennis op het gebied van accu’s in de elektrische autotechnologie gebruiken om de meterkast te veroveren.

Tesla komt binnenkort met de Powerwall. De MyReserve van SolarWatt in samenwerking met BMW zal echter nog eerder in de verkoop gaan voor de consument. Een huisaccu gaat de consument zo’n 3000 euro kosten. Huishoudens die zelf energie opwekken, worden met een accu steeds minder afhankelijk van energieaanbieders.

Er gaan al langer stemmen op om de accu’s van elektrische auto’s te gebruiken als opslag voor duurzaam opgewekte energie, maar daar willen de meeste consumenten niets van weten. Dit omdat de accu een gevoelig onderdeel is van de auto, zodat energieopslag de levensduur van de dure auto bekort. De huisaccu ondervangt dit probleem.

 

Reageer op dit artikel