nieuws

Stemmen op Rietveldprijs 2015

Architectuur

Vanaf de Dag van de Architectuur op zaterdag 20 en zondag 21 juni gaat de Rietveldprijs 2015 | RTV Utrecht Publieksprijs van start. Iedereen kan dan stemmen op zijn favoriete project. In hetzelfde weekend zijn de projecten die in aanmerking komen voor de Rietveldprijs 2015 ook te bezoeken. Op diverse locaties geven architecten rondleidingen.

Stemmen op Rietveldprijs 2015

 

Acht Utrechtse projecten komen dit jaar in aanmerking voor de Rietveldprijs, dé Utrechtse architectuurprijs ter bevordering van de kwaliteit van de gebouwde omgeving. De projecten, variërend van een pergolamuur tot het nieuwe TivoliVredenburg, maken tevens een kans op de RTV Utrecht Publieksprijs. In het najaar worden beide prijzen uitgereikt.

De projecten die in aanmerking komen voor de Rietveldprijs 2015 zijn, in willekeurige volgorde:
Park pergola Máximapark | West 8
P+R De Uithof | KCAP en Studio SK
Anne Frankschool Transwijk | Mecanoo
Uitbreiding IKEA | Knevel Architecten
Kop van Lombok | Marlies Rohmer
Woonwinkelpand Steenweg | Dreessen Willemse Architecten
TivoliVredenburg | Studio HH, Jo Coenen & Co Architects, Architectuurcentrale Thijs Asselbergs, NL Architects
Stadskantoor Utrecht | Kraaijvanger

RTV Utrecht Publieksprijs

RTV Utrecht maakt portretten van de shortlist projecten, die vanaf juni worden uitgezonden. Vanaf de Dag van de Architectuur kan het publiek op www.rietveldprijs.nl zijn stem uitbrengen op één van de acht projecten.

Rondleidingen

Op de Dag van de Architectuur op zaterdag 20 en zondag 21 juni zijn de meeste projecten te bezoeken met rondleidingen door de architecten. Meer informatie over tijden en aanmelden vindt u op www.aorta.nu. Let op: De meeste projecten zijn te bezichtigen met een rondleiding op zaterdag 20 juni. Rondleidingen in TivoliVredenburg zijn mogelijk op zondag 21 juni.

Reageer op dit artikel