nieuws

Leiding geven in nieuwe ontwerpprocessen

Architectuur

De rol van de architect is aan het veranderen. Het aansturen van traditionele bouwprocessen richt zich doorgaans op het bewaken van een goede en tijdige uitvoering van individuele taken en van de onderlinge aansluiting tussen de verschillende procesonderdelen.

Leiding geven in nieuwe  ontwerpprocessen

Bij de nieuwe samenwerkingsprocessen gaat het eerder over het aansturen van het team als geheel, zoals ook Walter Spangenberg (constructief ontwerper en algemeen directeur van ABT) benadrukt in een met hem gehouden interview. Een grotere bereidheid om effectief samen te werken, krijg je alleen als wordt onderkend dat het projectbelang groter is dan het eigen belang. De rol van de architect als creatieve, zakelijke ondernemer levert in dit verband het beste toekomstperspectief op.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel