nieuws

Dierenpark is straks onzichtbaar

Architectuur

Tweeëntwintig hectare beslaat het nieuwe dierenpark van Emmen. En daarvan is vanaf de openbare weg straks niets te zien. Net als van de drie werelden die op het terrein worden uitgebeeld. Wildlands Adventure Zoo Emmen, zoals de combinatie van dierentuin en attractiepark heet, moet helemaal wegvallen in het Drentse landschap.

Dierenpark is straks onzichtbaar

Op het eerste gezicht lijkt de uitvoering van het park een redelijk eenvoudig en overzichtelijk project waarin vooral het grote getal overheerst: een groot bouwterrein waarop veel elementen een plek moeten krijgen. Die eenvoud is maar schijn, zegt realisatiemanager Chris Brokke van VolkerWessels die als bouwcombinatie Belevenspark het Wildlands Adventure Zoo Emmen realiseert. Hij noemt het een project dat zijn weerga niet kent. “Dit bouwproject is het grootste in zijn soort wat op dit moment in Nederland wordt uitgevoerd.” Ervaring met eerder gebouwde vergelijkbare projecten is er volgens Brokke niet. “Het is het eerste compleet nieuw te bouwen dierenpark sinds tijden.”

Lees meer op Cobouw.nl

Reageer op dit artikel