nieuws

De Sportmotor Rotterdam

Architectuur

Onlangs is in Rotterdam het nieuwe sportcentrum in het Motorstraatgebied in Rotterdam geopend. Het multifunctionele complex aan de Jan Ligtharstraat, een ontwerp van Geurst & Schulze, kreeg de naam ‘Sportmotor’ en is schikt voor scholen en verenigingssport. Ook maken een hartrevalidatiecentrum van Ikazia en een sportschool met fysiotherapiepraktijk deel uit van het sportcentrum.

De Sportmotor Rotterdam

 

Het ontwerp van Geurst & Schulze bestaat uit een competitiesporthal, die is ingericht naar de normen van NOC*NSF, met ruimte voor publiek en een verenigingsruimte en een gymzaal voor basisonderwijs en kleinschalige trainingen. Fysiotherapeuten en een diëtist kunnen de sporter, indien noodzakelijk, zo optimaal mogelijk begeleiden. Het hartrevalidatiecentrum van Ikazia werkt onder begeleiding aan herstel na hartfalen.

Sportmotor door Geurst & Schulze 

De Sportmotor

Toekomstige gebruikers en bewoners in Rotterdam Zuid kregen begin dit jaar de oproep hun creativiteit te gebruiken en een aansprekende naam voor het sportcentrum te bedenken. Uit 35 inzendingen is door de jury ‘De Sportmotor’ gekozen. De jury prijst de naam vanwege de samenvoeging van de functie van het sportcentrum en het gebied waar het gebouw staat: het Motorstraatgebied.

Sportmotor Geurst & Schulze Architecten

Motorstraatgebied

Het Motorstraatgebied is al enige tijd vol in ontwikkeling. De komende jaren wordt het gebied nog verder veranderd in een multifunctioneel en aantrekkelijk stedelijk gebied, als volwaardig onderdeel van het Hart van Zuid. De diverse bouwprojecten worden grotendeels uitgevoerd door de private partijen die al rondom de Motorstraat gevestigd zijn. Deze initiatieven sluiten goed aan bij het beoogde profiel van ‘leer-, werk- en zorgcampus’.Sportmotor door Geurst & Schulze

 

Reageer op dit artikel