nieuws

Renovaties verdringen iconen uit jaarboek

Architectuur

Klushuizen, transformaties en renovatieprojecten. In de nieuwste editie van het jaarboek Architectuur in Nederland zijn nieuwbouwprojecten voor het eerst in de minderheid.

Renovaties verdringen iconen uit jaarboek

Door Ad Tissink, Cobouw

Het is de jaarlijkse hoogmis voor de liefhebbers van architectuur: de presentatie van het architectuurjaarboek. Tot een paar jaar terug werd er reikhalzend naar uitgekeken, door architectuurminnaars in en buiten Nederland. De spanning welk project het omslag zou sieren werd door de redactie steevast tot grote hoogte opgevoerd. Voor een architectenbureau was een project op de cover van het jaarboek net zo begerenswaardig als een portret op de voorpagina van de Vogue voor een fotomodel.

Lees meer op Cobouw.nl

Reageer op dit artikel