nieuws

‘Ome Cor’ herbestemt vanuit het volk

Architectuur

Terwijl oud en soms zelfs recent vastgoed leeg staat en op een nieuwe functie wacht, hebben ondernemers en omwonenden geregeld ideeën om deze panden een nieuwe bestemming te geven. ‘Ome Cor’ brengt leegstaande gebouwen en ideeën voor transformatie bij elkaar via een laagdrempelig online platform, meldt Cobouw.

‘Ome Cor’ herbestemt vanuit het volk

Vaak zijn het omwonenden die een bestemming in gedachten hebben. Maar hoe worden zulke invallen werkelijkheid? En welke weg moeten de eigenaar van het vastgoed en mensen met leuke ideeën volgen om elkaar te vinden? Het antwoord is volgens de initiatiefnemers van Ome Cor niet voor de vuist weg te geven.

Ome Cor staat voor Concepts of Real Estate. “Oude werkwijzen en structuren moeten worden doorbroken om de leegstand écht aan te pakken”, valt te lezen op de website. “En het is tevens een subtiele verwijzing naar Cor van Zadelhoff, de oprichter van het gelijknamige makelaarskantoor, die onze website steunt”, vertelt Koen Houtappels, medeoprichter en directeur van Ome Cor.

Mes snijdt aan twee kanten

Crowdsourcing is volgens hem de sleutel tot de oplossing van het vraagstuk. Samengevat gaat het er daarbij om via internet vanuit ‘het volk’ ideeën te genereren, in dit geval voor het herbestemmen van leegstaande gebouwen. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten. Vastgoedeigenaren brengen hun bezit onder de aandacht, terwijl burgers en eventueel ondernemers mogelijkheden lanceren die zij zien voor nieuwe bestemmingen. Deze burgers zijn veelal ook de nieuwe gebruikers van het pand. Ome Cor fungeert daarbij als matchmaker.

Lees meer op Cobouw.nl

Reageer op dit artikel